На годишнината от началото на мащабната офанзива, 24 февруари, Русия може

...
На годишнината от началото на мащабната офанзива, 24 февруари, Русия може
Коментари Харесай

Ще има ли ракетна атака и колко мощна срещу Украйна на 24 февруари

На годишнината от началото на огромната атака, 24 февруари, Русия може да удари Украйна с най-малко 50 ракети. Путин ще желае, в случай че не да повтори, то най-малко да имитира това, което се случваше преди година.

Това мнение изрази в коментар за „ Апостроф “ политолог, анализатор, някогашен инженер-конструктор в конструкторското бюро „ Южное “ Александър Кочетков.

„ Ако приказваме за вероятния брой ракети, които Русия може да изстреля против Украйна на 24 февруари, то сигурно те ще бъдат най-малко 50. Изстрелването на по-малко ракети просто няма смисъл, тъй като тогава този удар няма да аргументи никаква щета въобще и ресурсът ще бъде износен. И Кремъл схваща това  “, споделя Кочетков.

Според него руснаците, както по традиция вършат, ще комбинират пускове с " Шахеди ", с цел да натоварят противовъздушната ни защита.

„ Какво да чакаме на 24 февруари? Това са 5 талази изстрелвания на ракети. Обикновено руснаците правеха 2-3 такива талази, плюс прелиминарен пуск на " Шахедс ". И този път те могат да решат за 5 талази от изстрелвания, като употребяват както самолети, по този начин и кораби. Част от ракетните удари могат да бъдат ориентирани против радиолокационни станции и системи за Противовъздушна отбрана, а останалите – против украински градове. Е, паралелно с това могат да се опитат да създадат въздушен удар против украинските градове, в случай че съумеят да ударят нашата система за противовъздушна защита. В което въобще не съм уверен “, отбелязва специалистът.

Той акцентира, че може би Путин ще се опита да имитира или най-малко ще му рапортуват, че е имало " мощен удар ", като преди година - по системи за противовъздушна защита, летища, военни обекти.

Въпреки че всички добре знаят, че ракетните удари, които Русия постоянно нанася по енергийния бранш на Украйна към този момент 4 месеца, не са сполучливи. А ние единствено се ядосваме и имаме време да се възстановим. Но не това е главното за Путин. За него главното е „ руската “ символика  “, обобщава специалистът.

Междувременно на годишнината от началото на пълномащабната война, някои украински училища се трансферират на отдалечено обучение поради опасността от обстрел от съветските войски. Министерството на образованието предлага тези дни всички учебни заведения да преминат на отдалечено образование.

Това написа в своя канал в Telegram Сергей Шкарлет, министър на образованието и науката на Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР